• Novinky

          • Súťaž „Maják pre dopravu“
            • Súťaž „Maják pre dopravu“

            • Tento rok sa naša škola opäť zapojila do súťaže „Maják pre dopravu“, ktorej vyhlasovateľom bolo Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky.  V rámci tohtoročnej témy Cestuj udržateľne za krásami Slovenska sme dňa 15. 11. 2023 išli obhájiť súťažný projekt s názvom „Auto nechaj bokom a poď s nami vlakom“. 

          • Školský podporný tím
            • Školský podporný tím

            • Členovia ŠPT poskytujú deťom/žiakom, ich zákonným zástupcom a učiteľom najmä poradenstvo a podporu PZ pri implementácii úprav obsahu, foriem a metód práce v triedach na podporu všetkých detí/žiakov a i.,  intervencie a reflexie s deťmi/so žiakmi, učiteľmi, zákonnými zástupcami, mediáciu a podporu spolupráce zákonného zástupcu a učiteľa, kariérové poradenstvo žiakom a ich zákonným zástupcom, preventívne programy v triedach, depistáže, besedy, diskusie a aktualizačné vzdelávanie a účasť na rodičovských združeniach.

          • Online schránka dôvery
            • Online schránka dôvery

            • Táto schránka je dôverná. Spravuje ju školský podporný tím.

               

              Ak ťa niečo trápi, nevieš si poradiť s nejakým problémom, vieš o tom, že sa v škole niekomu ubližuje a chceš to zastaviť, napíš nám správu.

              Sme tu pre TEBA a pomôžeme ti situáciu zvládnuť a vyriešiť.

               

              Pamätaj si: JE OK NEBYŤ, OK. Nie si v tom sám/sama, sme v tom spolu.

               

              Ak máš strach, môžeš mám správu poslať anonymne (tvoj mail, ani meno sa nám nezobrazí).

              Ak chceš uviesť meno, nechaj nám na seba kontakt a my sa ti ozveme.

              Komunikácia so školským podporným tímom

              Milí žiaci, učitelia, rodičia, v mene školského podporného tímu by sme Vám radi predstavili NOVÚ online schránku dôvery.

              Čo to vlastne online schránka dôvery je? Je to elektronická schránka na platforme Google Forms, ktorá je tu pre Vás všetkých, ako jeden zo spôsobov komunikácie so školským podporným tímom. Online schránka dôvery je tu pre Vás v prípade, ak máte strach alebo obavu osobne prísť za členom z podporného tímu a riešiť s ním nejaký problém alebo situáciu s ktorou si neviete dať rady. Ak Vás niečo trápi, prípadne neviete nájsť východisko z danej situácie, necítite sa „vo svojej koži“, pochybujete o sebe, je Vám ubližované, ubližujete si, alebo viete o niekom komu je ubližované, tak práve pre VÁS je tu naša schránka. Schránka je založená na dôvere a spravuje ju IBA školský podporný tím. Všetko, čo sem napíšete sa dostane k školskému podpornému tímu, ktorý začne hľadať riešenia, aby Vám pomohol.

              Členovia podporného tímu a ich funkcie:

              Mgr. Simona KUTIŠOVÁ - školský psychológ

              PhDr. Lenka ONDRÁŠKOVÁ SÁDECKÁ – školský špeciálny pedagóg

              Ing. Miroslava PALOVIČOVÁ – výchovný poradca

              Mgr. Miroslava ZDARILEKOVÁ – pedagogický asistent

              Mgr. Dominika PSOTOVÁ – pedagogický asistent

              Je online schránka dôvery anonymná?

              Áno je! Ak však nechceš zostať v anonymite, môžeš nám do správy uviesť svoje meno a triedu. Spojíme sa s Tebou a na hľadaní riešenia danej situácie, či problému sa budeme podieľať spoločne.

              Ako funguje online schránka dôvery? V škole sa na rôznych miestach (chill zóna, chodby, záchody) nachádzajú QR kódy k online schránke dôvery. Schránku si otvoríte načítaním QR kódu mobilom.

              Postupuj nasledovne: Otvor si v telefóne fotoaparát. Zamier svoj fotoaparát na QR kód (akoby si si robil/a fotku). Nestláčaj tlačidlo fotiť ! Namiesto toho, klikni na link, ktorý sa Ti zobrazil na telefóne pri zamierení na daný QR kód. Otvorí sa Ti internetová schránka dôvery. Vyplň uvedené stručné otázky a kliknutím odošli. Ak sa Ti link pri zamierení na QR kód nezobrazí, nezúfaj. Tvoj telefón len nepodporuje túto funkciu. V tomto prípade je dobré ak si stiahneš v aplikácii OBCHOD - čítačku QR kódov. Po jej nainštalovaní môžeš skenovať akékoľvek QR kódy, teda aj ten náš k online schránke dôvery.

              Sme tu pre Vás ...

               

              Váš školský podporný tím

          • Jeseň je už tu
            • Jeseň je už tu


            • Opäť k nám zavítal október a naše dievčatá sa pustili do jesennej výzdoby. Nechýbali tekvice,
              z ktorých vykúzlili mačky a iné krásavice. K jeseni patria gaštany, z ktorých máme krásny
              veniec. Pribudli netopiere, svietniky a iné dekorácie.
          • Prvá pomoc
            • Prvá pomoc

            • Naši žiaci školského internátu sa zúčastnili v mesiaci október 2023 kurzu prvej pomoci pod vedením skúseného záchranára Univerzitného kaplána doc. ThDr. Juraja Sedláčka, PhD., DiS.
              Prvá pomoc je poskytnutá pri poranení, náhlom ochorení, často pri nehode ešte pred príchodom špecializovanej pomoci.
               
          • Ako triediť odpad?
            • Ako triediť odpad?

            • Pri nástupe do školského internátu sme sa snažili pomôcť žiakom nielen s adaptáciou na nové prostredie, ale aj s ostatnými činnosťami, ktoré súvisia s chodom internátu. Medzi hlavné patrila informácia o separovaní odpadu v našom školskom internáte a v našej škole.